2011. január 11., kedd

Malátamenü: Holstein leves

"Fahéjas, almás, sörös, tojásos és madártejes leves." Azt kell mondjam, finom! Mintha folyékony almás rétest ennék. A sör is érződik. Laktató. Melegen kell tálalni, talán ez a titka. Ráadásul pont szezonja van, igazi téli - családi étel.




Hozzávalók:

  • 15 dkg kenyér
  • fél rúd fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 12,5 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 alma
  • 5 dl pilsner sör (stílusosan Holstein)
  • 1 tojás
Elkészítés:

A felkockázott kenyeret fél liter forró vízben puhára főzzük, majd összetörjük, a fahéjjal, citromhéjjal ízesítjük. Hozzákeverjük a mazsolát és 7,5 dkg cukrot is. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, majd a sörrel együtt a leveshez öntjük. Forrástól számított 10 percig főzzük, ekkor belekeverjük a tojássárgájáz. Végül a maradék cukorral felvert tojásfehérjét a leves tetejére kanalazzuk, és már kínálhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése