2012. február 28., kedd

Februári dupla premier


Megfogyva, féllábbal az influenzában még taknyosan, de már szomjasan Balázs, Petya, Eszter és Reni társaságában ellátogattunk a Zappa Cafféba. Jellemzi a helyzetet, hogy a 18 órás nyitásnál alig egy tucat ember lézengett a hely körül, amikor este 7 körül visszatértünk már tumultus volt a sörszakértőkből, és kemény 5-8 perces sorban állás az ideiglenesen felállított két darab mobil dupla sörcsapnál. Este 9-10-re pedig átadta a környezet magát a Zappa törzsvendégeinek, akik bele-bele kóstoltak a fesztiválsörökbe, de boldogak voltak a pultban csapolt Dreherrel is. Sajnos nem igaz, hogy ez a szubkultúra (mert az), mára piaci tényezővé nőtte volna ki magát idehaza. Üde színfolt, melynek létjogosultsága van, sőt kell is a szociokultúra fejlesztéséhez.

Sörök: a Keserűmézet ismerjük szeretjük, érte járunk Szimplába, itt és most talán csak Balázs kóstolta. A Győrzámolyi főzde első magyar kiadású belga söre, a Tuck Barát viszont egy apró faceliften esett át, és bár eddig is jó volt, most megjelenés/íz/karakter szempontjából nagyon kerek ale lett. Érthető is, miért vezeti a kezmuvessorok.hu szavazását. Testvére a most bemutatkozott Sherwood, mely egy barna ale, ez télen született és ugyancsak 6,5%-os. Ízlések és pofonok, nekünk  Barát jobban bejött a Borsiak fegyvertárából. Ugyanakkor mások áradoztak róla. A fent már vázolt betegséges korszak miatt nem vagyok benne biztos, de mintha a komlózás lett volna túl erős.

Az est sztárja Békésszentandrás Pörölye volt, mely 11,7%-val egy igazán erős ale. Érdekes, hogy ilyen alkoholtartalom mellett is csapolásnál habzott, bár ez gyorsan lement. Szép világos volt, szinte vörösbe hajló. Íze édesből indult, majd végül vodkásan szeszes érzetben futott ki. Fesztiválsörnek elment, de visszasírni nem fogjuk. Érdekes, de túl erős. 2 decis pohárban mérték 600-ért (?) az egy hordót, melyet este 6-kor tették csapra és úgy 8-ig tartotta magát.

Következő posztban kitérünk a rendezvény igazi tanulságára is, mert itt tényleg arról szólt minden, hogy sok-sok hasonlóan gondolkodó ember (például Papap o'Hara atyjaival: Balázzsal és Marcival) összecsődült négy finom ital hívószavára. Köszönjük a szervezőknek!

2 megjegyzés: