2013. március 5., kedd

Fóliában sült lazac

Egyik legkönnyebb lazac, mely kis sóval-borssal, apróra vágott petrezselyemmel, karikázott póréhagymával és gondolatnyi csilivel sütőpapírba, vagy alufóliába csomagoljuk, úgy mint egy nagy dagadt szaloncukrot. Végezetül bedobjuk fél órára melegedni a sütőbe. 200 °C-on, különben nyers marad, azt pedig a lazac nem szereti. Játszhatunk lime és citrom karikákkal is, mely pikáns savanykás-kesernyés ízt varázsol a nagyszerű ételnek. Kísérőnek pedig burgonyát és répát felkarikázunk, puhára gőzölünk, majd vajjal és tejjel összetörünk. Az ízét megdobhatjuk gondolatnyi őrölt szerecsendióval. Gyors és egyszerű étel. Kísérőnek pedig búzasört töltök mellé, így laktató is egyben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése