2013. március 3., vasárnap

Multikulti sörtúra 200 méteren

Történt, hogy egy februári szerda este a HaHások Teremfoglalók fájdalmasan maszturbatív fórumát hátrahagyva sör mellett kívántunk fontos döntést hozni még továbbtanulásunkkal kapcsolatban. Nagy alkalom lévén egy szikkasztó bolyongás kellett a Gozsdu udvar zsebkendőnyi területén, hogy rátaláljunk a BeerCo üzletére, és hiába a felhajtás, a hely nem jó. Az, hogy csapolhatsz az asztalodnál? Sport7-ben is. Hogy van monitor? Miskolcon a Zipsben is. De az mi, hogy Ászokat, Drehert, vagy Pilsner Urquellt csapoljunk magunknak, és ennek örüljünk bazári majomként? Booring... Innen ment a móka angol, szlovák és belga sörök mezejére, kis iráni fűszerezéssel...Tehát ötven méter vissza északi irányba, és ott a Pointer Pub klasszikus közép-európai angolsággal. Hunters Gold nem extra, a Bombardierat szeretjük, de igen szívmeregető, hogy a marketinget saját oldalukon is annyira komolyan veszik, mint azt lent látni:


Mivel az élmény faktor gyorsan tovaszállt mi is útra keltünk, két perc múlva a tömött Pirítós pultjának préselődve vártunk a Brokát prémium 16° ("bock" félbarna sör, karácsonyi szezonális sörkülönlegesség tokaji borkivonattal, átütően érett gyümölcsök, és malátás karamell ízzel fűszerezi). Zseniális. 10/10! Többit viszont ismertük.

130 méter alatt fejenként két sört ittunk, a roznyói főzde terméke élmény, az angol nem annyira, de most Ádám útmutatásából felkerestük a King's 3D Sport Pubot (Dob - Rumbach sarok). Ez érdekes hely. Műfű a padló, minden falon TV adja a focit, van projektor, egy kisszoba csocsóval és kocsmasporttal. A pultos arc (mint kiderült tulaj) angolul beszélt, vendég viszont alig. A mosdó ótvar, ami a hely megjelenésével, kínálatához és árához képest igen meglepő. Itt jutottunk arra, hogy az arc vagy izraeli vagy indiai. Közben meg iráni... Mindegy, ittunk. A sörök: Kasteel Rouge (csapról), Pauwel Kwak (csapról - képen balra), Hopus, Houblon Chouffe (IPA), Satan Red, Scotsh Silly (isteni whisky ízzel). A pultos lány meg kiborult a főnökére, állítólag felmondott, csatlakozott hozzánk. Mi meg csak ittunk, ittunk és megbeszéltük megannyi fontos kérdést. Melyből már semmire nem emlékszünk:) Összefoglalva azt kell mondjam nem vertük földhöz magunkat, de említésére méltó sörtúrát abszolváltunk 200 méteres távolságon. A felszolgálás jó volt, beszélgetős-bemutatós, a hely arculatára költöttek, de kilóg a szög a zsákból, gondoljuk csak a mosdóra. Nehezebben meghatározó az atmoszféra hiánya, nem volt érzés, élet a helyen. Ezt fájlaltuk. Egy patronos hely, de annak kifejezetten érdekes és családias. És borzasztó másnapot okozott. Árban számolhatunk sörönként kb. 1000 Ft-ban max, bár 700 Ft-tól vannak italok.


1 megjegyzés:

  1. Gratulálok a színvonalas jellemzéshez ;) Mennyi idősek vagytok?

    VálaszTörlés