2013. április 9., kedd

Érvényes a pályázatunk

Ma érkezett a Emberi Erőforrás Támogatáskezelő határozata, mely szerint Érték a mérték! című pályázatunkat a NEA-KK-13-SZ-1525 pályázati azonosítószám alatt befogadták és érvényesnek találták. Nem meglepő módon éltek a NEAr. 4. § (2)  pontban rögzített 15 napos határozati idővel. Így soron következő megmérettetés a pályázat tartalmi bírálása, melyben egy pontrendszert párosítanak céljainkhoz, ezt csökkenősorrendbe teszik, és addig tornásszák a pontokhoz kapcsolt pénzt, hogy a 190 632 000 Ft kiosztható legyen. Mi ebből epedve 1 270 000 Ft-ra tartunk igényt az immáron lassanként kommunikálható kezdeményezésünkhöz:


"A hazai prémium sörök iránt érdeklődő réteg régi igényének adott létjogosultságot a 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet, mely lehetővé tette a házilagos kisüsti pálinkafőzést. Az otthoni sörfőzés legalizációjának tömeges kérésre törvényalkotói válasz érkezett a jövedéki adó törvény 76.§ módosításával 2011-ben. A remélt változások egy része viszont elmaradt: jelenleges is túlzó a hazai alkoholfogyasztás mértéke, arányait tekintve pedig dominálnak a gyenge minőségű italok, olcsó adalékanyagokkal javított sörök.

Egyesületünk alapításakor is megfogalmazott mérték és minőség elv ismeretének terjesztésére húsz alkalmas rendezvénysorozatot hirdetünk, melyben szakembereket és kutatókat hozunk össze a téma iránt érdeklődő közönséggel, köztük jellemzően egyetemistákkal. Célunk, hogy egészségfejlesztési szempontok mellett élesszük újra a minőségi házi sörfőzés hagyományát, valamint a tudatos fogyasztást."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése