2013. május 27., hétfő

Közgyűlés és határozatok

A Malátabarát Egyesület 2013. május 25-én tartotta rendes évi közgyűlését, mely nem mellékesen Stjepan Zanović „Albánia hercege”, a dalmáciai kalandor, költő és író halálának 227. évfordulója. Emléke előtt tisztelegve tagságunk 1 perc néma fejhajtással és pár korty Staropramen Černý földre locsolásával nyitotta a Pub Suszterinas Vendéglőben tartott eseményt.

A kötelező napirendek, mint a 2012-es év beszámolójának elfogadása, valamint a 2013-as év tervének és költségvetésének beterjesztése és elfogadása után, az idei évre 0 Ft - azaz nulla forintos - tagsági díjat határoztunk meg. Ezzel kívánunk még több jelentkezőt belépésre csábítani. 

Legfontosabb változások a dr. Balajthy János főtitkár által beterjesztett alapszabály változásban kerültek rögzítésre. Közös cél volt, hogy egy koherens szabályzó kerüljön elfogadásra, mely megkönnyíti a napi működést és illeszkedik az egyesület létrejötte óta történt apró módosításokhoz (pl.: megváltozott országunk neve és új Civil Törvény szabályozza a működést). Küldetésünk szempontjából lényeges, hogy céljaink kiegészültek 3 új ponttal:
  • A pályakezdő sör- és szeszipari szakemberek támogatása. 
  • Az innováció felkarolása.
  • A sör- és szeszipari termékekkel kapcsolatos fogyasztói érdekek képviselete.
Szervezeti struktúrában sikerült egy energikus szervezetet formálni az alelnök, a felügyelő bizottság és az elnökség kivezetésével. Legfőbb döntéshozó testületünk a taggyűlés lett. Végső, de nem utolsó sorban hivatalos kommunikációs csatornává lépett elő a Facebook.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése