2015. június 21., vasárnap

Szegeden is Sörfesztivál

Eddig teljesen Budapest centrikus volt a működésünk. Jó, volt pár sörfőzdében, például Miskolcon a Zipsnél, vagy Dombóváron Kisslernél. De most három napon keresztül terjesztjük a sörkultúrát, ami azért más, mint szakmabeliek zseniális beszámolóit hallgatni. Szeged amúgy hatalmas kedvencünk, most is volt módunk vadul bekarmolni Dr. Rockkal, azaz Plesivel, így igen, az egyik legtovább nyitva tartó faház voltunk. A Boci viszont lehangoló... Nagyon...


Ahhoz az is, hogy mennyire egy bazári mulatság lett ez a fesztivál. Sajnos kurvára nem érdekelte a vendégeket a sörfőzés folyamata, tettek magasról arra, hogy otthon is kísérletezhetnek. Kelemen Ottó velünk volt, hátha ismét lelkes érdeklődőknek mesélhet a szakmájáról. De nem volt erre szükség, sajnos. A többség tudta mit akar, amit két szóval úgy lehet megfogalmazni, hogy olcsó sört. Előttünk vedelték az Aldiban kapható "made in EU" feliratú 3,5%-os kukoricacsodákat, hiszen ingyen buli volt a főtéren, zenével, dájdájjal.


Valamit másképp kell csinálnunk, ha ilyen környezetben is szólni akarunk. Látványos installáció kell talán. Vagy olcsó sör... Sok olcsó sör. De ebben nem hiszünk. Így magunkba fordulunk és tanakszunk a megoldásokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése