2015. szeptember 6., vasárnap

Palotanegyedben is sörfesztivál

Kötődünk a VIII. kerülethez, szeretjük a Józsefvárost. Épp emiatt örültünk, amikor felkértek, hogy legyünk jelen az önkormányzat szervezésében megrendezett három részes kultúrfesztiválon. A Költészet ünnepe kisebb programnak bizonyult, ott csak egy hordóval voltunk jelen kvízt töltöttünk ki az érdeklődőkkel.Szeptember első hétvégéjén viszont elmaradt a FőzdeFeszt, így lehetőségünk volt a teljes installációnkat és tagjainkat is áthozni ide, így itt egy tényleg hatalmas palotanegyedi sörös bulit tudtunk csapni. Ehhez viszont faház kellett, amit a Borháló támogatásával kaptunk meg. Érdekes volt közösködni sörrel és borral, igazából a hangsúlyt teljesen átvettük. Tanulságos volt.


Azzal készültünk, amink volt: FestIgyál IPA, Zero Hops RED és Fusion Lager. A Szarvasi Sörfőzdétől kaptunk még üveges söröket, amit keresek is sokan.


A fesztiválról pedig annyit, hogy teljesen más volt mint a többi hasonló program. Egyrészt ez tényleg egy kulturális rendezvény, ingyen koncertekkel, sok kilátogató helyi lakossal, akiket nem az utcabál, a vurstli és a fejetlen ivás érdekel, hanem a lokális program. Csendesebb volt, konzervatívabb. Itt tényleg hasítani tudtunk a sörismereti oktatással, mert a vendégek zöme számára ismeretlen volt ama fogalmak halmaza, hogy ale, IPA, porter, stout, stb... Legközelebb a színpadon is fogunk egy rövid ismereti blokkot tartani, mert igény van rá, és talán ez a legfontosabb. Ismeretterjesztés nagybetűkkel, helyi szinten. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése