2015. szeptember 13., vasárnap

Szintet léptünk a szeptemberi FőzdeFeszten

Teljesen más úgy fesztiválra menni, hogy láttunk már karón varjút. Tudjuk milyen, ha valami jó és milyen ha valami gyenge. Rákészültünk nagyon erre a szeptemberre. Vittünk 5 kiló komlót, feladatokat, nyomtatott ismeretterjesztő brossútárt, szinte mindent. Idén fasza helyet kaptunk, pont szembe a mosdókkal, előttünk pedig sok pad volt. Bár a tömeg még mindig távolról közelített, de legalább az '56-os műemlék (a Titanic) irányából is sokan jöttek az Arc kiállításnak köszönhetően. 


Az első csapás a FőzdeFeszt elcsúsztatása volt. Jó, szerencsésen jött ki abból a szempontból, hogy előző héten a Józsefvárosi Sörfesztiválon voltunk. Viszont a tagjaink is arra az ismert dátumra vették ki a szabadságot, nehéz volt biztosítani, hogy mindig legyünk kint. De megoldottuk. Az időjáráson viszont nem tudunk segíteni. Pénteken nyitás előtt lőttük a képet. Nyálas, esős idő volt, hideg is, fájdalom volt kimozdulni otthonról, hát még embereket sörözni csábítani. Tragédia volt az a nap, alig jár érdeklődő nálunk. Arra volt jó, hogy a mi körbemasíroztuk a többi kiállítót, beszélgettünk sörfőzőkkel, barátkoztunk, mert vendég cask elvétve volt.


A szombat viszont berobbant, végig ketten-hárman pörögtünk, hogy beszélni, válaszolni és csapolni is legyen kapacitásunk. Ugyanez volt vasárnap is. Bejött a megjelenésünk, szerették a termékeket, működött az egész. Funky volt, csak így lehet értékelni. 


Termékek: a FestIgyál IPA itt debütált igazán. Kelemen Ottó söre tényleg jól sikerült, imádták a népek. Megtanultuk a nyáron, hogy gyümölcssörre szükség van. Nélküle nincs fesztivál, egyszerűen a férfi vásárlók közül is sokan kérik, a nők fele pedig kifejezetten ezt keresi. Van egy kísérleti meggy programunk, ami még nem állt össze, de Ottó nagyon ráfeküdt. Ez most egy barna sör, meg meggy aromásítva. Döbbenet, de teljes siker. A FusionLager a cider utódja. Úgy gondoltuk még szemléletesebb, ha egy egyszerű lágeren demonstráljuk mennyire ütős ízhatást eredményez a komlózás. A ZeroHops júniusban nagy siker volt. Szegedre már levittük a RED változatot, akkor az ott jól ment. Most kicsit változtattunk a recepten. Ez nem volt kerek, túl fűszeres lett. A fekete pedig finom, egészen kávés, abból is csak 300 liter készült, viszont hihetetlen lassan lehetett csapolni. 


Fejlődéssel kapcsolatban: Csanád Márton barátunk mondta, hogy óriásit ugrottunk egy szezon alatt. És ez nagyon elismerő. Még mindig egy civil szervezet vagyunk a profi gazdasági vállalkozások között, ráadásul a hangsúlyt a beszélgetésre, oktatásra helyezzük. De mégis tudtunk egy rutinos sörfőző szemével is jó dolgot az asztalra tenni. Így kell dolgozzunk tovább. Köszönjük, hogy támogattatok ebben, akár csak pár óra munkával, vagy útmutatással, az itt bemutatott oktatóanyagunkhoz fűzött megjegyzésekkel. A Nemzeti Együttműködési Alap támogatása nélkül ekkora kiadást nem tudtunk volna bevállalni, így hálásak vagyunk amiért támogatták pályázatunkat.


Igen, kevés hely van, ahol a vendéget pultba állítják, mi azt tettük :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése